PORTFOLIO

Här nedan hittar du många olika bildgallerier att scrolla igenom om du vill titta närmre på ett axplock av det senaste av olika sorters formgivning och kommunikationsuppdrag som jag gjort och exempel på vad jag kan hjälpa till med. Här nedan från några av kunderna, i branscher som till exempel fastighetsförvaltning, föreläsare, försäkringsbolag, däckfirma, omvärldsspaning, städbolag. Men jag har också erfarenhet och intressen bakåt och gärna framåt,
från hälsa, träning, event och turism.

YOU INSPIRE ME

YOU INSPIRE ME var ett väldigt roligt projekt där jag formgav inte bara bok till författaren och föreläsaren Göran Adlén, utan även hemsida, en del merchandise; en presentbox med kort, designade klockor i samarbete med Lambretta watches samt även inredning av en uppmärksammad utställningsmonter på hälsomässan.

Jag designade tillhörande profilkläder, tryck på tshirts, träningsskor och hoodies med mera. För Lilla inspirationsboken och lilla inspirationsboxen blev jag nominerad till Svenska designpriset. Fotograf: Per Sandberg.
 

POWERPOINT & KEYNOTE-PRESENTATIONER

När jag utformar en presentation är det viktigt för mig att den stämmer överens med företagets värderingar, innehåll, budskap och grafiska profil. Men det kan lika gärna gälla en enskild person som behöver hjälp, och även där är utmaningen att göra bilder som förstärker det föreläsaren eller utbildaren själv vill berätta om.

Jag fokuserar mycket på ett pedagogiskt upplägg med bra kontrast och bra foton, och undviker att göra fullproppade slides med för mycket text och en massa olika små bilder som trängs om utrymmet, som betraktaren inte hinner läsa eller absorbera samtidigt som de försöker lyssna till talarens budskap, något som bara avleder uppmärksamheten från det presentatören faktiskt har att berätta. Jag vill helt enkelt göra föreläsningen till en helhetsupplevelse för åhöraren, med bild och form som förstärker budskapen från talaren och gör det mer intressant och underhållande att titta och lyssna på. 

En bra presentation är också till stor hjälp för att hålla talaren på rätt spår. Less is more! Dessa exempel kommer från föreläsaren, författaren och trendspanaren Göran Adlén, vars presentationer jag gjort under många år.
 

STRUMPDESIGN I EGEN KOLLEKTION & GRAFISK PROFIL FÖR SOCKER OF STRENGNES

Ett väldigt spännande arbete gjorde jag för entreprenören Thomas Öqvist i Strängnäs, som startade detta företag, där del av försäljningen gick till välgörande ändamål via actionaid. Jag och TV-profilen och programledaren Pär Lärnström, båda från Strängnäs, fick äran att designa varsin strumpkollektion, mina blev förstås färgglada och fick kloka budskap på strumpskaften. :) Jag gjorde också företagets grafiska profil med logotyper, fina askar/kartonger till strumporna och andra tillhörande trycksaker.
 

FORMGE HEMSIDOR - EXEMPEL FRÅN SMAJL STUDIO.

Att formge en hemsida till en riktigt duktig fotograf är en utmaning, men är också en underbar källa av fantastiska bilder att få dyka ner i för en formgivare.
Att få välja och vraka bland så härliga fotografier och lyfta fram dessa med talande citat, korta sparsmakade och snygga texter, så att bilden hamnar i fokus och 
kommer till sin rätt, har varit ett av mina roligaste hemsideuppdrag.
Här är några av mina favoritexempel från mitt grafiska arbete till fotograferna Anne Vindehall och Magnus Svensson.
 

INTERNT FÖRÄNDRINGSARBETE HOS KEDJAN DÄCKPARTNER

Ett annat roligt jobb gjorde jag för Däckpartners interna förändringsarbete. Där fick jag äran att formge deras tre små böcker om företagskultur, servicekoncept och profilering, samt roliga sidoprodukter i samma serie, bland annat diplom för deras utbildning och tavelserier till deras lunchrum.
 

SOCIALA MEDIER - DESIGN & KOMMUNIKATION

De flesta företag har idag startat upp en facebookgrupp och kanske en blogg eller ett instagramkonto. Men väldigt många har svårt för att fylla dessa kanaler med ett relevant och intressant innehåll som passar företagets verksamhet, man har inte riktigt tid, och kanske tycker man inte att det är så viktigt. Men det är det!

Från dessa kanaler blir du lättare att upptäcka, du driver också lättare trafik till din hemsida, och istället för att bara lägga ut enstaka säljerbjudanden som tolkas som spam eller reklam i flödet, kan du regelbundet skapa intresse och visa upp dig och dina duktiga medarbetare, bjuda på kunskap och visa din kompetens. Då blir det genast mer positivt, sympatiskt och mänskligt, ja, det känns mer lockande att kontakta dig, både för nya blivande kunder eller nya medarbetare som tittar in på dina sociala mediekanaler!

Här är några företag som jag hjälpt till med att komma igång och skapa en strategi för innehåll på facebook, instagram och i bloggar. Jag hjälper gärna det mindre företaget med en enkel, snygg och bra hemsida, och kan se till att skapa en bra plattform på sociala medier, med relevant och intressant innehåll. Jag kan också hjälpa till att skriva och hålla företagets nyhetsblogg levande. Du kan också kontakta mig om du vill ha litet coachning och utbildning på detta område till ditt företag, och hjälp med att komma igång på egen hand!
 

BOKDESIGN

Jag har hunnit med att formge åtta böcker till författaren Göran Adlén, några av dem utgivna på Prisma/Norstedts bokförlag, Bladh by Bladh, och i hans egen regi. Det här är några utdrag från den senaste, "Liten, snabb och fylld med kärlek - ett optimistiskt framtidsdrama". Form och layout är gjort av mig och alla foton i boken är tagna av Knut Koivisto som jag har nöjet att få samarbeta med av och till, en fantastisk fotograf, som är den enda person som har en ”permanent-utställning” på Fotografiska museet i Stockholm.

Av tidigare böcker, magasin och trendrapporter har jag blivit nominerad till Svenska designpriset tre gånger och snubblat på mållinjen i toppen, med hundratals konkurrerande bidrag som skickats in. Något jag är väldigt glad och stolt över. En av tidigare böcker, "Framtiden är inte vad den brukade vara", blev också utsedd till Årets ledarskapsbok.

eventfixare - CAJZA & CATTIE 4 YOU

Det här är ett härligt exempel på när sociala medier fungerar riktigt bra! När jag och Catharina Larsson, hotellchef och precis som mig, entreprenör, startade vårt lilla eventkoncept för att förhöja tillvaron för kvinnor i vår fina hemstad Strängnäs, byggde vi upp ett stort nätverk på facebook, där vi bjöd in till våra evenemang som snabbt blev fullbokade. Ett mycket lyckat och uppskattat projekt som vi fick många lovord för! Fotograf: Per Sandberg.
 

MAGASIN & TIDNINGSLAYOUT

KÄRLEK, LYCKA & EN HIMLA MASSA INGEFÄRA - var ett häftigt designprojekt där jag fick gå "all in" i grafisk formgivning och illustrationer, med det som jag nog tycker är det allra roligaste att göra i mitt jobb! Tidningslayout!!
Det gick också bra, för detta alster, tillsammans med Fotograf Knut Koivisto, hamnade jag i toppplaceringarna på Svenska Designpriset, i kategorin tidningsdesign. Magasinet byggde på Trendspanaren och föreläsaren Göran Adléns trendrapport 2016. Det här är ett exempel på min tidningslayout, men jag gör också såklart enklare alster i form av kundtidningar, nyhetsbrev, broschyrer och foldrar.
 

FÖRETAGSPROFILERING & FÖRSÄLJNING

Med en genomtänkt och långsiktig strategi, hänger allt material till företaget samman. Man känner igen företagets tydliga grafiska profil, i allt från hemsidan, företagsbroschyren, kundpärmen, annonserna i lokaltidningen, logotypen till nya butiken, uppstartandet av en webbshop, eller hur man får företagsbilen att se riktigt snygg och intressant ut. Jag gör gärna säljmaterial för tryck, till exempel annonser, vare sig man behöver små enklare till lokaltidningen, eller vill satsa mer och hänga på tunnelbanans väggar eller synas uppe på husväggen vid Stureplan.

Till det mindre företaget gör jag gärna små filmer,  för facebook, instagram och youtubekanalen, eftersom rörlig media blir allt viktigare och där skriver jag manus, fotograferar, filmar och redigerar själv. När det är större filmprojekt/större företag så samarbetar jag i ett kanonduktigt team med produktionsledare, filmfotograf och stillbildsfotograf, där jag står för design och formgivning.